Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Mrtví k snídani

Originální název: Dead & Breakfast
Anglický název: Dead & Breakfast
Země a rok: USA 2004
Režie: Matthew Leutwyler
Verze: anglicky / simultánní překlad
Délka: 88 minut
Formát nosiče: DVD
 
Projekce: Pátek 11. března 2005 od 22:30
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 90,- Kč

Hororová komedie Dead & Breakfast Matthewa Leutwylera je přesně tím filmem, který potkáte na žánrovém festivalu a potom až na DVD. Svérázný humor dělá z filmu vyhledávanou zábavu, slabší technické provedení však trochu brání širší kinodistribuci.
Parta teenagerů jede kamarádce na svatbu. Cestou zabloudí do zapadlé vísky Lovelock. Hned u pumpy turisté natrefí na třeskutého pumpaře Randalla, který zde hraje se svou country kapelou. K přespání doporučí cizincům místní B&B (tedy Bed & Breakfast – druh levnějšího ubytování v USA a Británii – odtud tedy obtížně přeložitelná narážka v původním názvu filmu), které provozuje Mr. Wise (David Carradine – mj. Kill Bill). Dům pana Wise vypadá přesně jak z nejmenovaného hororu, kamarádi ale seberou odvahu a vstoupí… a druhý den jsou pan Wise a celý personál mrtvi. Hrdinové jsou nuceni zůstat během vyšetřování v městečku, po jehož ulici zevluje nemluvný samotář, pomatený kazatel a lovci bobrů. Situace se stane skutečně hrozivou poté, co se ujme iniciativy osvobozený asijský (zlo)duch, pod jehož taktovkou se začne městečko plnit hladovými zombiemi…
Inspiračními zdroji Dead & Breakfast jsou Úsvit mrtvých George Romera (Dawn of the Dead), série Sama Raimiho Evil Dead a první filmy Petera Jacksona. K nim odkazují i klasické triky a litry kečupu. Příběh samotný sice není nikterak originální, o to nápaditější a zábavnější je pak Leutwylerův styl. Nezapomenutelný je zejména masový country muzikálový výstup zombií před Wiseovým domem.

 

1. ročník (2005)
- filmy / program

Mrtví k snídani

Mrtví k snídani

Mrtví k snídani

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.