Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Hory mají oči

Originální název: The Hills Have Eyes
Anglický název: The Hills Have Eyes
Země a rok: USA 2006
Režie: Alexandre Aja
Verze: anglicky / české titulky
Délka: 107 minut
Formát nosiče: 35 mm
 
Projekce: Čtvrtek 15. února 2007 od 18:00
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 90,- Kč

Remake. Slovo, které v dnešním Hollywoodu zní častěji než jakékoliv jiné. A platí to zvláště pro horory. V dějinách moderní hrůzy se najde jen pár filmů, které zapůsobily na publikum tak silně jako kultovní klasika Wese Cravena z roku 1977 Hory mají oči, drsný a napínavý příběh o obyčejné rodinné dovolené, která se náhle promění v boj o holý život. A tak není divu, že se v loňském roce objevila nová verze v režii mladého Francouze Alexandreho Ajy, který na sebe již stihl upozornit svým předchozím snímkem Noc s nabroušenou břitvou, známým i z našich kin. Tvůrci přenesli Cravenův mrazivý hororový příběh do 21. století a oblékli jej do nového, brutálně nadupaného vizuálního kabátu, ve kterém má potenciál vyděsit další generace filmových fanoušků. Jedná se o podívanou na hollywoodské poměry vskutku nezvykle krvavou a nekompromisní (a to ještě muselo leccos zůstat ve střižně). O tom, že se zároveň nijak zásadně nezpronevěřuje duchu originálu zase svědčí účast Wese Cravena v roli jednoho z producentů. V postmoderní době je těžké mluvit o nějakém hlubším přesahu, rozhodně nás však zejména ve druhé polovině čeká poctivá adrenalinová jízda. I když, kdo ví, u dnešních Američanů mohou výjevy z pouště, plné nepochopitelně krutých domorodců vyvolávat nepříjemné asociace na jednu nejmenovanou středovýchodní zemi.
A příznivci seriálu Ztraceni se v roli blondýnky k nakousnutí mohou těšit na Emilii de Ravin, jim spíše známou jako Claire.

 

3. ročník (2007)
- filmy / program

Hory mají oči - remake

Hory mají oči - remake

Hory mají oči - remake

Hory mají oči - remake

Hory mají oči - remake

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.