Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Carnosaurus

Originální název: Carnosaur
Anglický název: Carnosaur
Země a rok: USA 1993
Režie: Adam Simon, Darren Moloney
Verze: anglicky / simultánní překlad Samanthy Bifidus
Délka: 83 minut
Formát nosiče: DVD
 
Projekce: Neděle 13. března 2016 od 20:00
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 120,- Kč

Když v roce 1993 dělal Steven Spielberg mediální vlny kolem svého dinosauřího blockbusteru Jurský park, jedním z nejhbitějších filmových surfařů, kteří se rozhodli na těchto vodách povozit, byl legendární král filmových šejdrů Roger Corman. Jeho bezostyšný filmový parazit s názvem Carnosaurus natočený v chvatu s rozpočtem necelého milionu dolarů stihl dokonce mít svou premiéru dva měsíce před Spielbergovým hitem. Namísto zbytečně předražených polodigitálních veleještěrů si vystačil s jedním poctivě umělohmotným tyranosaurem, kterého matador béčkových filmových efektů John Carl Buechler (např. Cellar Dweller, Ghoulies III) spíchnul komplet za deset týdnů. A výsledek podle toho vypadá.
Do programu letošního Otrlce se ale tento mimořádně roztomilý příspěvek do devadesátkové dinománie dostal především kvůli tomu, že je to mimo jiné i film na téma nákaza. Poněkud výstřední paleontoložka MUDr. Jane Tiptree má pocit, že planeta Země není vhodná pro lidský biologický druh a daleko lépe se hodí pro dinosaury. Rozhodne se proto Zemi znovu proměnit v jurský svět. Za tím účelem zkombinuje slepičí vejce s dinosauří DNA a vytvoří si díky tomu zmutovaného drůbežosaura. Vedle toho ale také vyvine virus, který způsobuje, že infikované ženy „snáší“ dinosauří vejce. Protože nám přijdou myšlenky doktorky Tiptree velmi inspirativní, rozhodli jsme se po skončení filmu pohostit naše diváky speciálním vaječně-dinosauřím rautem, který nám pomůže vrátit naší planetu tam, kam patří – do pravěku.

 

12. ročník (2016)
- filmy / program

Carnosaurus

Carnosaurus

Carnosaurus

Carnosaurus

Carnosaurus

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.