Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Noční můra

Originální název: Der Nachtmahr
Anglický název: The Nightmare
Země a rok: Německo 2015
Režie: Akiz
Verze: německy / anglické titulky / české podtitulky
Délka: 88 minut
Formát nosiče: DCP
 
Projekce: Sobota 12. března 2016 od 19:30
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 120,- Kč

Co kdyby E. T. Mimozemšťan nebyla roztomile nemotorná figurka, ale odpudivě vyhlížející a podivné zvuky vydávající monstrum připomínající znetvořené embryo? A co kdyby ho u sebe doma nenašla malá holčička z rozvrácené rodiny, ale šestnáctiletá dívka holdující divokým pařbám a mající problémy s vlastní psychikou? Odpověď, kterou na tyto otázky dává režisér Akiz ve svém filmu, zní: byla by to fantaskní haluz na pomezí zjitřené skutečnosti a horečné fantazie. Noční můra důmyslně pracuje se snovou logikou a podmaňuje si divákovo podvědomí výjevy tepajícími teenagerskými úzkostmi a lezavými pocity nepatřičnosti a hnusu. Tvůrci této intenzivní audiovizuální jízdy varují před zvukovými a stroboskopickými efekty, ale zároveň nabádají provozovatele kin, aby snímek promítali s maximální hlasitostí. Což je požadavek, jemuž tým Otrlce, po všech těch letech beztak mírně nahluchlý, s radostí vyhoví. Těžko zařaditelný výplod multimediálního umělce s pseudonymem Akiz jeden kritik označil za mix filmů Neutečeš a Šílenství proutěného košíku s lehkým nádechem Spring Breakers, což je koktejl, který nám velmi zachutnal.
Snímek uvádíme jako družbu s MFF Karlovy Vary, jehož dramaturgové film objevili nezávisle na nás a plánují ho i do vlastního programu. Dvě nejvýznamnější domácí filmové přehlídky se tedy daly dohromady a přináší vám tento unikátní filmový zážitek, kde si art podává ruku s fartem.

 

12. ročník (2016)
- filmy / program

Noční můra

Noční můra

Noční můra

Noční můra

Noční můra

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.