Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Co se z nás stalo

Originální název: Sorgenfri
Anglický název: What We Become
Země a rok: Dánsko 2015
Režie: Bo Mikkelsen
Verze: dánsky / anglické titulky / české podtitulky
Délka: 85 minut
Formát nosiče: DCP
 
Projekce: Čtvrtek 10. března 2016 od 20:30
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 120,- Kč

Může se to stát i vám. Epidemie neznámého viru, kvůli které se celé městečko dostane do karantény, dokáže pěkně zacloumat s rodinnou pohodou. Zvlášť když se ukáže, že ona nákaza mění lidi v krvelačné zabijácké šílence. Na tuto možnost je dobré se připravit, a proto vám doporučujeme navštívit speciální „zavirovanou“ otrlou projekci, na níž bude dohlížet patřičně vybavený zdravotnický personál a kde se budou přísně dodržovat stanovená hygienická pravidla. Pokud se budete řídit našimi pokyny, omezeními a doporučeními, pak slibujeme, že otázka „Co se z nás stalo?“ nebude patřit vám, ale jen těm méně šťastným jedincům tam venku, kteří našich dobře míněných rad nedbali.
Ve filmu, který si pustíme, dánský režisér Bo Mikkelsen civilní severský přístup k žánrům úspěšně aplikoval na filmy o zombie epidemiích. Příběh o světě, kde řádí hordy sousedů proměněných v nakažené lidožravé maniaky, vypráví z pohledu jedné docela obyčejné současné rodiny. Nejsou tu žádní bývalí policajti, kteří trefí mozek ohnilé zombie na vzdálenost několika kilometrů, žádní vědci, kteří dokáží odhalit příčiny smrtícího viru, a žádné prázdné obchodní domy, věznice, nebo laboratoře, kde by přeživší mohli najít trvalejší azyl. Je tu jen rodinka ustrašených lidí, kterým skupina vojáků v plynových maskách přetáhne přes celý dům igelitový potah a zakáže jim vycházet ven. V takhle totální skleníkové izolaci samozřejmě intenzivně bují tísnivé pocity nejistoty, bezbrannosti a akutního ohrožení.

 

12. ročník (2016)
- filmy / program

Co se z nás stalo

Co se z nás stalo

Co se z nás stalo

Co se z nás stalo

Co se z nás stalo

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.