Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Buď moje kočka: Dopis pro Anne

Originální název: Be My Cat: A Film for Anne
Anglický název: Be My Cat: A Film for Anne
Země a rok: Rumunsko 2015
Režie: Adrian Tofei
Verze: anglicky / české podtitulky
Délka: 87 minut
Formát nosiče: HD
 
Projekce: Pátek 3. března 2017 od 18:00
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 120,- Kč

Festival otrlého diváka podporuje filmařské nadšence a snílky. Rumunský tvůrce Adrian je tak trochu obojí. Zamiloval se totiž do hollywoodské herečky Anne Hathaway a natočil pro ni video dopis, ve kterém se ji snaží zlanařit ke spolupráci na svém dalším filmu. Oslovil k tomu účelu několik rumunských hereček, které byly Anne alespoň trochu podobné, a natočil s nimi pár scén, jež měly na jeho vysněnou hvězdu zapůsobit tak mocně, aby se uvolila navázat s ním kontakt. Těch pár hereček při té příležitosti sice brutálně zmasakroval, ale pro umění je holt někdy třeba trpět. Každopádně Adrianovi fandíme natolik, že jeho video dopis pro Anne odpromítáme a jeho úsilí podpoříme ještě veřejnou peticí, kterou mohou návštěvníci festivalu podepsat v předsálí.
A teď konec mystifikací: Buď moje kočka: Dopis pro Anne je rumunská found footage hororová komedie o poněkud horlivém a psychotickém fanouškovi, který za svým idolem neváhá kráčet doslova přes mrtvoly. Režisér Adrian Țofei si ve filmu také zahrál hlavní roli a mistrně v ní zúročil své zkušenosti komika ze své autorské divadelní one-man-show Monstrum. V roli Adriana se mu daří velmi dobře trefit tenkou hranici mezi fanboyovským entuziasmem a čirou dotěrnou sociopatií. Na jeho strhujícím hereckém výkonu tento chytrý a vtipný film o autenticitě v umění také do velké míry stojí. Navíc je to asi jediný torture porn horor, kde poslední slovo, které ve filmu zazní, je „láska“.

 

13. ročník (2017)
- filmy / program

Buď moje kočka: Dopis pro Anne

Buď moje kočka: Dopis pro Anne

Buď moje kočka: Dopis pro Anne

Buď moje kočka: Dopis pro Anne

Buď moje kočka: Dopis pro Anne

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.