Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Ženské problémy

Originální název: Female Trouble
Anglický název: Female Trouble
Země a rok: USA 1974
Režie: John Waters
Délka: 98 minut
Formát nosiče: HD
Verze: anglicky / české titulky
Weby: IMDB, ČSFD
 
Projekce: Neděle 12. března 2023 od 18.15
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 180,- Kč

Toho vánočního rána byla Dawn poněkud neklidná. Toužila po jediném: po pořádných šteklích! Jenže pod stromečkem po nich nebylo ani stopy, a tak zklamané dívce nezbylo, než v noční košilce utéct z domova, stopnout si první kraksnu směr velkoměsto, nechat se okamžitě zbouchnout a dát to světu sežrat jako řádně uleželou ústřici.

Po pěti letech se na plátno Otrlce vrací papež nevkusu John Waters a jeho všehoschopná múza Divine. Krátce po úspěchu Růžových plameňáků začal režisér a jeho baltimorská parta pošuků pracovat na srdceryvném i šokujícím příběhu Dawn Davenportové (alias Divine) – nenasytné středoškolačky, jejíž touha po kráse a slávě ji svedla na horskou dráhu mateřství, zločinu a nevýslovných obscénností. Ženské problémy pokračují ve Watersově křížové výpravě proti nudě, dobrému vkusu i průměrnosti ve všech jejích podobách a podle mnohých se dokonce jedná o autorův opus magnum. Zároveň jde o poslední snímek, kdy se před kamerou sešla kompletní sestava exotů, excentriků a exhibicionistů, která Waterse doprovázela od jeho raných začátků: latexem obepnutá Edith Massey jako heterofobní teta Ida, bělovlasý David Lochary v roli bezskrupulózního majitele salónu krásy, Mary Vivian Pearce jako vymóděná reklama na xanax, Mink Stole aspirující na nejklackovitějšího spratka ve Státech a samozřejmě nechybí ani Cookie Mueller a Susan Walsh jako Divininy protřelé kumpánky ve zločinu.

 

18. ročník (2023)
- filmy / program

Female Trouble

Female Trouble

Female Trouble

Female Trouble

Female Trouble

Female Trouble

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.