Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci

Originální název: Mil gritos tiene la noche
Anglický název: Pieces
Země a rok: Španělsko, USA 1982
Režie: Juan Piquer Simón
Délka: 85 minut
Formát nosiče: HD
Verze: španělsky / české a anglické titulky
Weby: IMDB, ČSFD
 
Projekce: Sobota 11. března 2023 od 19.00
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 180,- Kč
Poznámka: Projekce přístupná jen divákům starším 18 let.

Nahota, sex, krev – to jsou Kusy aneb Tisícero výkřiků noci. Co víc si přát od španělského slasheru, který si hraje na americké giallo? Náramně zhovadilou koprodukci zastřešil renomovaný břídil Juan Piquer Simón, jehož epidurální pokus o vyplození něčeho vzdáleně připomínajícího film si nezadá s jeho nespoutanými potraty jako Viaje al centro de la Tierra (Cesta do středu Země), Escalofrío (Mrazení) či Slimáci, včetně nám nechvalně známého Nexusu, jehož byl Simón diskrétním spoluautorem.

Kusy by se mohly jmenovat Ještě větší blbost, než jsme doufali a pořád by to nevystihlo nepříčetnost blouznivého scénáře, který ještě někdo rozsekal na kusy, aby jej nahodile poslepoval dohromady. Geniálně retardované giallo, v němž nebudete ochuzeni o kung-fu, hlavolamy, sexy aerobik, smrtící rybolov v bazénu a jiné kuriozity, korunuje úctyhodný body count motorovou pilou na kultivované akademické půdě. Simón přitom ve Španělsku platil za pokrokového řemeslníka speciálních efektů. A skutečně, gore je v této dysfunkční detektivce na hony vzdálený kečupovým onaniím. Slasherová zabijačka nepostrádá řeznickou vynalézavost, překvapí živočišně zachycená brutalita, jíž může konkurovat jedině přemíra naturální nahoty, a to v celé své kadeřavé chlupatosti. A nutno podotknout, že Kusy aneb Tisícero výkřiků noci současně aspirují na nejlepší zakončení filmu v dějinách kinematografie vůbec. Chlípný krvák, na nějž spíše nedoporučujeme brát svou maminku, bude promítnut za přispění speciální techniky SpencerOvision.

 

18. ročník (2023)
- filmy / program

Pieces

Pieces

Pieces

Pieces

Pieces

Pieces

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.