Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Toxičtí křižáci

Originální název: Toxic Crusaders: The Movie
Anglický název: Toxic Crusaders: The Movie
Země a rok: USA 1997
Režie: Bill Hutton, Tony Love
Délka: 75 minut
Formát nosiče: DVD
Verze: český live dabing
Weby: IMDB, ČSFD
 
Projekce: Čtvrtek 9. března 2023 od 20.30
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 180,- Kč

Animace ještě nikdy nebyla takhle toxická! Otrlí rychlodabéři Kafilerie Zawadská a Immanuel LubriCunt se tentokrát rozhodli, že svými hlasy naživo doprovodí projekci jednoho z nejbizarnějších projektů důsledně brakového studia Troma. Lloyd Kaufman, ředitel společnosti zaměřené především na bizarní, krvavé a perverzní komedie se totiž na přelomu osmdesátých a devadesátých let rozhodl, že zkusí prorazit do oblasti rodinné zábavy. A to s nikým jiným, než se svou nejemblematičtější postavou, „ohavně znetvořeným stvořením s nadlidskou velikostí a silou“ Toxíkem z hitové hororové komedie Toxický mstitel.

Výsledkem jsou Toxičtí křižáci. Představte si Želvy ninja, ovšem vykoupané nikoli v mutagenu, ale v barelu s poctivým radioaktivním odpadem – a místo nunčak a dýk sai vyzbrojené mopem s vlastní inteligencí. Toxičtí křižáci jsou přesně tohle. K původnímu třináctidílnému animovanému seriálu pro děti, který se vysílal roku 1991, se okamžitě přifařila spousta doplňujících produktů – společnost Marvel vyrobila sérii komiksů (ano, Toxík je svým způsobem součástí Marvelovského univerza), vznikly akční figurky, kartičky, počítačová hra, omalovánky a tak dále. Kola merchandisingu se ale hodně rychle zadrhla – ukázalo se, že děti tak úplně nechtějí mít na zdi svých pokojíků vylepené plakáty se zmutovanou zelenou příšerou v sukýnce a s mopem v ruce. Po projektu nám ale zůstal film složený z prvních tří epizod seriálu, který je pro Festival otrlého diváka jako stvořený.

 

18. ročník (2023)
- filmy / program

Toxic Crusaders

Toxic Crusaders

Toxic Crusaders

Toxic Crusaders

Toxic Crusaders

Toxic Crusaders

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.