Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Kdopak to vraždí II

Originální název: The Unborn II
Anglický název: The Unborn II
Země a rok: USA 1994
Režie: Rick Jacobson
Délka: 83 minut
Formát nosiče: DVD
Verze: český live dabing
Weby: IMDB, ČSFD
 
Projekce: Středa 8. března 2023 od 20.30
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 180,- Kč
 
Projekce: Pátek 21. dubna 2023 od 20.00
Místo: Bio Central, Hradec Králové
Vstupné: 160,- Kč

Nedělejte experimenty na těhotných, nedělejte experimenty na těhotných, nedělejte experimenty na těhotných, nebo se z toho někdo zblázní. Ale to je v případě béčkových scénářů jako házení perel sviním. Protože co je divácky atraktivnějšího, než mutant v dupačkách, který ohrožuje všechny kolem sebe včetně své milující maminky? Ano, možná ještě modrý mutant na planetě Pandora, ale ten nás na Otrlci nezajímá.

V roce 1991 natočil Rodman Flender (Příběhy ze záhrobí, Leprechaun 2) film Nenarozený (The Unborn), poměrně povedený temný psychologický thriller o snažilkách, které si v nouzi nejvyšší nechaly pomoct na jisté experimentální reprodukční klinice, kde jim do bříšek nasadili dost zlobivá semínka. Režisér Rick Jacobson (Akční komando, Krvavá pomsta) se o pár let později ujal volného pokračování, jež uvádíme pod přiléhavějším názvem Kdopak to vraždí II. Mimískové se už vylíhli, psychologická linie se z příběhu nenápadně vypoklonkovala a zůstalo čisté béčko o mimořádně oškliváckém batoleti a mateřské lásce, která ovšem zná hranic. Film nabízí mnohé propriety devadesátkových horůrků a matlalsky vyvolává pobavené napětí při střetech dvou úhlavních nepřátel, atraktivní brunety Liduny posedlé střílením dětí, a jejího batolecího rivala Jožinka. Do příběhu průběžně vstupují obligátní figurky: vlezlí a nevkusní sousedé, sexy chůva s nadrženým galánem a dřevákoidní Jenda, který se na plátně objeví zrovinka, když Jožinkova maminka nejvíc potřebuje kamaráda. Nikterak spletitým příběhem se vás pokusí patřičně sofistikovaně provést dabérské duo Josef Vokurka a Samantha Bifidus.

Ale beztak jediná otázka, která se po celý film divákovi neodbytně vkrádá na mysl, zní: „Hergot, proč to krví oslintané děcko už konečně někdo neumyje?“

 

18. ročník (2023)
- filmy / program

The Unborn II

The Unborn II

The Unborn II

The Unborn II

The Unborn II

The Unborn II

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.