Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

The Blaster + Blaster II: The Second Blast

Anglický název: The Blaster + Blaster II: The Second Blast
Verze: česky
Délka: 90 minut
Formát nosiče: HD
 
Projekce: Středa 6. března 2024 od 18:00
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 180,- Kč

John Rambo od něj dostal svůj první šátek, John Matrix mu jednou při močení držel jeho kvér a Chuck Norris po něm pojmenoval své třetí varle. Johnny Blaster je prostě největší chlapácký hrdina a jeho eskapády orosí dioptrie i poklopec každému milovníkovi osmdesátkových akčňáků. Po dlouhých devíti letech čekání konečně přichází jeho nejnovější velkolepé dobrodružství – odehrávající se, pochopitelně, kde jinde než ve vesmíru!

Festival otrlého diváka hostí pražskou premiéru novinky našich oblíbených lokálních výrobců trashově pastišových pamlsků Founder Movies. Nadšenecké uskupení, v jehož čele stojí Robert Vrba a Jaroslav Fibinger, se na plátně kina Aero již dříve představilo diptychem V1: The Hunters of Carnivorous Bitches (2013) a Vaginator: Dawn of the Bitches (2017). Vydejte se s námi na láskyplně zesměšňující výpravu napříč prostorem i časem do éry, kdy silácké hlášky byly velkolepě prkenné, české dabingy měly garážové echo, lascivita byla neskrývaně přízemní a slovo macho v sobě neslo zjitřené homoerotické pnutí.

The Blaster

Originální název: The Blaster
Anglický název: The Blaster
Země a rok: Česká republika 2014
Režie: Robert Vrba
Verze: česky
Délka: 32 minut
Formát nosiče: HD
Weby: IMDB, ČSFD
 

Kvéry, hlášky a pomsta. Seznamte se s největším akčním hrdinou macho osmdesátek, zplozeným v novém tisíciletí.

„Grandiózní parodická óda na osmdesátková akční béčka a céčka nadchne nejen dokonale replikovanými a s láskou zesměšněnými dějovými i stylovými schématy svých vzorů, ale také perfektně trashovým scénářem napěchovaným záměrně směšnými hláškami.“ Takto středometrážní biják The Blaster popisuje autoritativní publikace Krev, slzy a sperma: Čítanka filmového braku, a my na Otrlci s ní naprosto souhlasíme, neboť jsme ji sami napsali (a během festivalu ji v Aeru pořídíte za zvýhodněnou cenu).

Kultovní středometrážní počin spolku Founder Movies hrdě dává na odiv svůj rodokmen. Počat byl partou nadšenců během láskyplného obcování se vzpomínkami na béčkové akčňáky z odlehlých pultů videopůjčoven. Zatímco plátno atakuje diváka sveřepými pohledy mužných tváří a pompézními přestřelkami, zvukové stopě dominují skvostně kostrbaté hlášky odposlouchané z dobových českých dabingů a nadupaný soundtrack. Let’s barbecue!

Blaster II: The Second Blast

Originální název: Blaster II: The Second Blast
Anglický název: Blaster II: The Second Blast
Země a rok: Česká republika 2023
Režie: Robert Vrba
Verze: česky
Délka: 35 minut
Formát nosiče: HD
Weby: ČSFD
 

Lasery, kozy a pomsta. Ve vesmíru! Papundeklový návrat největšího pořeze v dějinách akčního filmu!

Johnny Blaster, absurdní mocnina osmdesátkových akčních hrdinů, se vrací v dlouho očekávaném sequelu. Geroj, jehož verbální projevy tvoří pouze drsňácké hlášky a patosem obtěžkané proslovy, si opět musí proklestit cestu přes zástupy nepřátel, aby opět zachránil svou opět unesenou ženu.

Zatímco první The Blaster si bral na paškál chlapácké akční brakovky s vietnamskými veterány, ve dvojce poloamatérské uskupení Founder Movies ulítává do galaxie trashových vykrádaček Star Wars. Sám James Cameron, respektive jeho mladické já otročící na produkcích Rogera Cormana, by zajisté ocenil zdejší papundeklovou výpravu s přemírou blikátek a pseudo-neonů. Nostalgický retro feeling dále dotváří pulzující synthwave soundtrack a angažování zvučných dabingových hvězd.

 

19. ročník (2024)
- filmy / program

The Blaster

The Blaster

The Blaster

The Blaster

The Blaster

Blaster II: The Second Blast

Blaster II: The Second Blast

Blaster II: The Second Blast

Blaster II: The Second Blast

Blaster II: The Second Blast

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.