Festival otrlého diváka

 

PROGRAM

FILMY

ZNĚLKY

PARTNEŘI

O NÁS

VZPOMÍNÁME

PRESS

ENGLISH

 

Krvavá jáma hrůzy

Originální název: Il boia scarlatto
Anglický název: Bloody Pit of Horror
Země a rok: Itálie, USA 1965
Režie: Massimo Pupillo
Délka: 87 minut
Formát nosiče: HD
Verze: anglicky / české titulky
Weby: IMDB, ČSFD
 
Projekce: Pondělí 4. března 2024 od 18:00
Místo: kino Aero, Praha
Vstupné: 180,- Kč

Italsko-americká koprodukce z poloviny šedesátých let představuje unikátní pokus o provázání estetiky beach party bijáků i euro-hororových krváků s žánrem gotických hororů. Tudíž se tento přepálený kříženeček pyšní rozjařilými dívkami v bikinách, které se ale tentokrát pod dohledem vyžilých playboyů nenakrucují na sluncem zalité pláži, nýbrž pózují v makabrózních vinětách mezi zdmi starodávného hradu. Ten předpisově oplývá všemožnými šmírovacími aparáty či smrtícími nástrahami. Pochopitelně nemůže chybět ani prostorná mučírna, kde úřaduje vyšinutý mastodont posedlý duchem středověkého kata a průkopníka hnutí NoFap. Toho s campovou vervou ztvárnil vysloužilý kulturista Mickey Hargitay, který po rozvodu se svou hvězdnou manželkou Jayne Mansfield začal větřit konec kariéry, takže se do role pustil s all-in zběsilostí, z níž by i Vincentu Priceovi oči přecházely.

Nesmutněte tedy nad tím, že v letošním programu absentuje El Santo (protože jeho český verbální sparing partner Pan Akurát si dává sabatikl) a přijďte si vychutnat plnohodnotnou náhradu s jiným maskovaným pořezem v neméně hurónsky zábavné persifláži brakových žánrů. Pestrobarevný naivní úlet Krvavá jáma hrůzy nabízí vrchovaté množství elsantovských kvalit – od nezáměrně legračních hereckých krací, praštěných peripetií a komiksově fantasmagorických elementů až po dlooouhé záběry pseudo-napětí či křiklavě kýčovitou hudbu. A dojde i na nějaké ty bitky. Bonusem budiž spousta záběrů spoře oděných dívčích těl, které červenými temperami pomatlával slovutný Carlo Rambaldi, budoucí oscarový mistr speciálních efektů na hitovkách jako Vetřelec či E.T. – Mimozemšťan.

 

19. ročník (2024)
- filmy / program

Bloody Pit of Horror

Bloody Pit of Horror

Bloody Pit of Horror

Bloody Pit of Horror

Bloody Pit of Horror

Bloody Pit of Horror

Bloody Pit of Horror

 

Licence Creative Commons
Webové stránky Festivalu otrlého diváka podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License.